Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Jerry Sun

Τηλεφωνικό νούμερο : +8613405295160

WhatsApp : +8613405295160

Free call

Βασική γνώση κεραίας

September 24, 2019

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Βασική γνώση κεραίας

 

1. Λειτουργία κεραιών

 

Η κεραία είναι ένα από τα κρισιμότερα συστατικά στο σύστημα ραντάρ, το οποίο χρησιμοποιείται για να διαβιβάσει ή να λάβει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Έχει τις ακόλουθες βασικές λειτουργίες:

 

Η ενέργεια στη συσκευή αποστολής σημάτων μετατρέπεται στα χωρικά σήματα με την απαραίτητες διανομή και την αποδοτικότητα. Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται στο δέκτη με τον ίδιο τρόπο.

Το σήμα έχει ένα ορισμένο σχέδιο στο διάστημα. Κατά γενική ομολογία, η γωνία αζιμουθίου πρέπει να είναι αρκετά στενή να παρέχει το απαραίτητο ψήφισμα αζιμουθίου και τη συχνότητα που απαιτούνται για την ενημέρωση θέσης στόχων. Όταν ο τρόπος ανίχνευσης κεραιών είναι μηχανική ανίχνευση, είναι ισοδύναμη με την περιστροφική ταχύτητα. Να θεωρήσει ότι μια κεραία ραντάρ χρειάζεται έναν ανακλαστήρα με ένα μεγάλο μέγεθος και ένα βάρος διάφορων τόνων σε μια ορισμένη ζώνη συχνότητας, υψηλή ταχύτητα μπορεί να φέρει ένα σημαντικό μηχανικό πρόβλημα.

Διόπτευση υψηλής ακρίβειας.

 

Η δομή κεραιών πρέπει να εξασφαλίσει ότι η κεραία λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε περιβαλλοντικές συνθήκες. Radomes χρησιμοποιούνται συνήθως για να προστατεύσουν τις κεραίες στα σχετικά σκληρά περιβάλλοντα.

 

Η βασική απόδοση του ραντάρ είναι ανάλογη προς το προϊόν της περιοχής ή του ανοίγματος κεραιών και ο μέσος όρος διαβιβάζει τη δύναμη. Επομένως, η εισαγωγή στην κεραία μπορεί να φέρει τη σημαντική επίδραση στην απόδοση συστημάτων.

 

Εξετάζοντας αυτές τις λειτουργίες και την αποδοτικότητα που απαιτείται από την κεραία ραντάρ, υπάρχουν συνήθως δύο τρόποι:

 

παραβολική κεραία πιάτων

κεραία σειράς

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Βασική γνώση κεραίας  0

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Βασική γνώση κεραίας  1

 

2. Χαρακτηριστικά κεραιών

 

2.1 κέρδος κεραιών


Το κέρδος κεραιών είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό όταν χρησιμοποιείται η κεραία για τη διαβίβαση ή τη λήψη των σκοπών μόνο.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Βασική γνώση κεραίας  2

PIC 1 σφαιρική ακτινοβολία ενός ισοτροπικού θερμαντικού σώματος

 

Μερικές κεραίες εκπέμπουν την ενέργεια ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή η ακτινοβολία καλείται ισοτροπική ακτινοβολία. Όλοι ξέρουμε ότι ο ήλιος ακτινοβολεί την ενέργεια προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ενέργεια που ακτινοβολείται από τον ήλιο είναι περίπου η ίδια σε οποιαδήποτε σταθερή απόσταση και σε οποιαδήποτε γωνία.

 

Υποθέστε τις κινήσεις μέτρησης συσκευών γύρω από τον ήλιο και τις στάσεις στο σημείο που παρουσιάζεται στο σχήμα για να μετρήσει την ακτινοβολία. Σε οποιοδήποτε σημείο στον κύκλο, η απόσταση από τη μετρώντας συσκευή στον ήλιο είναι η ίδια. Η μετρημένη ακτινοβολία θα είναι επίσης η ίδια. Επομένως, ο ήλιος θεωρείται ένα ισοτροπικό θερμαντικό σώμα.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Βασική γνώση κεραίας  3

Ραδιογράφημα PIC 2 της κεραίας διπόλων

 

2.2 σχέδιο κεραιών

 

Τα περισσότερα θερμαντικά σώματα εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία σε μια κατεύθυνση απ'ό, τι σε άλλη. Ένα θερμαντικό σώμα όπως αυτό καλείται ανισότροπο θερμαντικό σώμα. Εντούτοις, μια τυποποιημένη μέθοδος χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ακτινοβολία γύρω από την πηγή ακτινοβολίας, έτσι ώστε ένα σχέδιο ακτινοβολίας μπορεί να συγκριθεί εύκολα με άλλο.

 

Η ενέργεια που ακτινοβολείται από την κεραία διαμορφώνει έναν τομέα με ένα ορισμένο σχέδιο ακτινοβολίας. Το ραδιογράφημα είναι μια μέθοδος την ακτινοβολούσα ενέργεια της κεραίας. Αυτή η ενέργεια μετριέται στις διαφορετικές γωνίες σε μια σταθερή απόσταση από την κεραία. Η μορφή του σχεδίου εξαρτάται από τον τύπο κεραίας χρησιμοποιούμενο.

 

Για να σύρουν ένα τέτοιο σχέδιο, δύο διαφορετικοί τύποι γραφικών παραστάσεων, ορθογώνιες συντεταγμένες και πολικές συντεταγμένες, χρησιμοποιούνται συνήθως. Οι πολικοί ισότιμοι χάρτες έχουν αποδειχθεί μεγάλης χρήσης στη μελέτη των χαρτών ακτινοβολίας. Στις πολικές συντεταγμένες, τα σημεία βρίσκονται με την προβολή κατά μήκος του άξονα της περιστροφής (ακτίνα) σε ένα σημείο διατομής με διάφορους ομόκεντρους ισοδιάστατους κύκλους. Οι πολικές συντεταγμένες της μετρημένης ακτινοβολίας παρουσιάζονται στο PIC. 3.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Βασική γνώση κεραίας  4

ΣΧΈΔΙΟ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗΣ PIC στις ΠΟΛΙΚΈΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΈΝΕΣ

 

Ο κύριος λοβός, η περιοχή γύρω από την κατεύθυνση της μέγιστης ακτινοβολίας (συνήθως μέσα σε 3dB της τιμής κορυφής του κύριου κύματος). Η κύρια κατεύθυνση κυμάτων στο σύκο 3 είναι βορράς.

 

Δευτερεύουσα βαλβίδα, μικρότερη βαλβίδα μακρυά από την κύρια βαλβίδα. Αυτοί οι πλευρικοί λοβοί ακτινοβολούνται συνήθως σε μια ανεπιθύμητη κατεύθυνση και δεν μπορούν ποτέ να αποβληθούν πλήρως. Το επίπεδο πλευρικών λοβών είναι μια σημαντική παράμετρος για το χαρακτηρισμό των σχεδίων ακτινοβολίας

 

Οπίσθιος λοβός, ο οποίος είναι μέρος της ακτινοβολίας απέναντι από την κατεύθυνση της κύριας δέσμης.

 

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας