Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Jerry Sun

Τηλεφωνικό νούμερο : +8613405295160

WhatsApp : +8613405295160

Free call

Ποιοτικός έλεγχος στην αυτοκινητική παραγωγή λουριών καλωδίων

May 8, 2021

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ποιοτικός έλεγχος στην αυτοκινητική παραγωγή λουριών καλωδίων

Το αυτοκίνητο λουρί καλωδίωσης είναι επίσης γνωστό ως «αιμοφόρο αγγείο» ενός αυτοκινήτου, το οποίο καλείται συνήθως κεντρικό νευρικό σύστημα ενός αυτοκινήτου. Το σχέδιο του αυτοκίνητου λουριού καλωδίωσης διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο το όχημα. Είναι μεγάλης σημασίας για να μελετήσει τα σημεία ποιοτικού ελέγχου στη διαδικασία παραγωγής του αυτοκινητικού λουριού καλωδίωσης για τη βελτίωση του ποσοστού προσόντων και της αξιοπιστίας ολόκληρου του οχήματος. Υπάρχουν τέσσερα βήματα στην κύρια διαδικασία της αυτοκινητικής παραγωγής λουριών καλωδίων: Σε μη απευθείας σύνδεση πτυχώνοντας προ τελική συνέλευση συνελεύσεων. Η διαδικασία παραγωγής για τις διαφορετικές διαδικασίες παραγωγής, διατυπώνει την αντιστοιχία τυποποιημένη προδιαγραφή λειτουργίας, έτσι ώστε η ποιότητα των προϊόντων λουριών μπορεί να εξασφαλιστεί αποτελεσματικά.

 

Σε μη απευθείας σύνδεση τεχνολογία

Off-$l*line (γνωστός όπως γδύνοντας κεφάλι) αναφέρεται στο γδύσιμο του δέρματος μόνωσης στο καλώδιο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της οδηγίας λειτουργίας, και το μήκος πρέπει να καλύψει τις απαιτήσεις. Το καλό γδύσιμο απαιτεί ότι ο τύπος καλωδίων, η διάμετρος, το χρώμα, το μήκος, το μήκος γδυσίματος και η εμφάνιση καλύπτουν τις απαιτήσεις. Προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του γδυσίματος:① Το μήκος γδυσίματος καλύπτει τις απαιτήσεις ② το τμήμα της μόνωσης του δέρματος είναι ομοιόμορφο ③ ο πυρήνας καλωδίων δεν κόβεται ή τραυματίζεται, και ο πυρήνας καλωδίων δεν είναι διεσπαρμένος ή στριμμένος ④ δεν υπάρχει κανένα χαλαρό καλώδιο στον πυρήνα ⑤ ο πυρήνας καλωδίων δεν είναι οξειδωμένος και μαυρισμένος. Εάν ο πυρήνας καλωδίων είναι οξειδωμένος και μαυρισμένος, είναι εύκολο να προκληθεί η εικονική σύνδεση. Μετά από να γδύσουν, τα καλώδια θα συσσωρευθούν στις δέσμες σύμφωνα με έναν ορισμένο αριθμό, και σε κάθε γδύνοντας κεφάλι θα παρασχεθεί μια προστατευτική κάλυψη, ώστε να αποτρέψει τον πυρήνα καλωδίων από τη διακλάδωση ή τη διασπορά. Θα τοποθετηθεί στο ράφι καλωδίων, και η διαχειριζόμενη διαδικασία θα μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη διαδικασία παραγωγής, μερικές επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα μετά από να γδύσουν, ή τα ανάρμοστα προστατευτικά μέτρα είναι εύκολο να προκαλεσθούν τον πυρήνα διεσπαρμένο, που καρφώνεται με τη διχάλα, που στρίβεται ή που σπάζουν. Κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να λειτουργήσει και η ποιότητα της πτύχωσης είναι κακή.

 

Η πτύχωση

Η διαδικασία πτύχωσης του τερματικού είναι το περισσότερο σημαντικό μέρος σε ολόκληρη τη διαδικασία της παραγωγής λουριών καλωδίων. Ο τύπος καλωδίων, η προδιαγραφή, το χρώμα, η τελικές προδιαγραφή και η διάσταση πτύχωσης στην κάρτα διαδικασίας πρέπει να ελεγχθούν προσεκτικά για την πτύχωση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελεγχθεί η ποιότητα αυτής της σύνδεσης. Η ποιότητα της τελικής πτύχωσης εξασφαλίζεται κυρίως με την πτύχωση του κύβου στην πτύχωση του εξοπλισμού και του εξοπλισμού. Στην τελική πτύχωση, το γδύνοντας κεφάλι καλωδίων θα τοποθετηθεί αντί της οπτικής διαβεβαίωσης από τους χειριστές. Αφότου ολοκληρώνεται η πτύχωση, για να εξασφαλίσει τη μηχανική και ηλεκτρική απόδοση του τερματικού, το τράβηγμα από τη δοκιμή δύναμης πρέπει να διευθυνθεί για να ελέγξει την επιθεώρηση πτύχωσης της πτύχωσης του τερματικού επιθεώρησης ποιοτικής της τελικής① εμφάνισης πτύχωσης: Η πρώτη επιθεώρηση κομματιού πρέπει να διευθυνθεί για την τελική πτύχωση, και 3-5 κομμάτια του πρώτου κομματιού θα ληφθούν για την κρίση. Εάν η οπτική τελική εμφάνιση πτύχωσης είναι καλή Εάν υπάρχει διαρροή του καλωδίου καλωδίων Εάν το καλώδιο είναι σπασμένο ή το στρώμα μόνωσης διαπερνιέται ή περικοπή. Εάν το στρώμα και το καλώδιο μόνωσης συνδέονται πολύ με το τερματικό, εάν είναι στη διευκρινισμένη δοκιμή δύναμης τραβήγματος περιοχής ②: Βγάλτε τις δοκιμές δοκιμής δύναμης κυρίως η συμπίεση του συνδυασμού του τερματικού και του λουριού. Μέσω του τραβήγματος από τη δοκιμή δύναμης, επιβεβαιώστε εάν η μέγιστη δύναμη τραβήγματος καλύπτει τις απαιτήσεις. Η κανονική παραγωγή batch μπορεί μόνο να πραγματοποιηθεί αφότου καλύπτει η δοκιμή δύναμης τραβήγματος τις απαιτήσεις. Το πρώτο κομμάτι πρέπει να κρατηθεί για να εξασφαλίσει επόμενη ανιχνευσιμότητα. Στο στάδιο της τελικής πτύχωσης, πολλές επιχειρήσεις ακολουθούν την ταχύτητα, και σκέφτονται ότι όσο γρηγορότερο το Crimp χειριστών τερματικό, ο καλύτερος, να μετρήσει την απόδοση των υπαλλήλων. Αυτό δεν είναι επιθυμητό. Οι κορεατικές επιχειρήσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι τα πτυχώνοντας τερματικά δεν μπορούν να υπερβούν μια ορισμένη ταχύτητα, επειδή μόνο σε ένα τέτοια ταχύτητα και κράτος, η ποιότητα και το ποσοστό προσόντων τα τερματικά είναι το καλύτερο.

 

Προ διαδικασία συνελεύσεων

Παρεμβάλτε το καλώδιο του πτυχωμένου τερματικού στην τρύπα συνδετήρων σύμφωνα με την ακολουθία και τη μέθοδο που διευκρινίζονται στη διαδικασία. Ή παρεμβάλτε το αδιάβροχο μπουλόνι στην τρύπα συνδετήρων. Σημεία κλειδί: Πριν από Subpackage, ελέγξτε προσεκτικά τον τύπο θήκης και καλωδίου που διευκρινίζονται στην κάρτα διαδικασίας, και ελέγξτε την ποιότητα της θήκης, του καλωδίου και της τελικής πτύχωσης. Εάν το υλικό ή ημιτελές προϊόν είναι αναρμόδιο, Subpackage δεν επιτρέπεται. Το τερματικό πρέπει να παρεμβληθεί σε ισχύ και οριζόντια, δηλ., η κορυφή του τερματικού είναι στο ίδιο αεροπλάνο χωρίς τη λοξή κίνηση και παραμόρφωση. Εάν η συνέλευση δεν είναι σε ισχύ, το καλώδιο θα πέσει από το κιβώτιο βουλωμάτων στην επόμενη διαδικασία. Επομένως, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνελεύσεων, το τράβηγμα πίσω επιβεβαιώνει εάν το τερματικό παρεμβάλλεται εντελώς στο βυσματωτό κιβώτιο. Τα ποιοτικά πρότυπα είναι ως εξής:① Η θέση τρυπών του τερματικού πρέπει να καλύψει τις απαιτήσεις θέσης τρυπών του σχεδίου υποσυγκροτημάτων - η ρύθμιση θέσης τρυπών βλέπει από την τελική κατεύθυνση εισαγωγής ② το βυσματωτό τερματικό πρέπει να εφαρμοστεί σύμφωνα με τα τρία βήματα «της ώθησης», «να ακούσει» και «να τραβήξει», ώστε να εξασφαλιστεί ότι το τερματικό είναι σε ισχύ και δεν θα βγεί. Ιδίως, είναι απαραίτητο να τραβήξει πίσω μετά από να παρεμβάλει το τερματικό. Εάν το τερματικό δεν αποσύρει μετά από να τραβήξει πίσω, σημαίνει ότι το τερματικό παρεμβάλλεται σε ισχύ. ③ η εμφάνιση του τερματικού μετά από να παρεμβάλει πρέπει να είναι τακτοποιημένη και σε ισχύ, χωρίς εκτροπή. ④ το καλώδιο που οδηγείται έξω μετά από τη θήκη πρέπει να είναι ομαλό, χωρίς προφανή διαφορά μήκους, η οποία μπορεί να προκαλέσει την ενιαία πίεση

 

Διαδικασία συνελεύσεων

Η διαδικασία Γενικής Συνέλευσης είναι να συγκεντρώσει το συνδετήρα σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαδικασίας, να δεσμεύσει και να τυλίξει το τυλιγμένο καλώδιο στο πιάτο συνελεύσεων για να διαμορφώσει ένα ειδικό λουρί καλωδίων. Θέματα που χρειάζονται τη συνέλευση προσοχής γενικά:① Λάθος συνελεύσεων της θέσης τρυπών (επίσης γνωστής όπως τη λανθασμένη καλωδίωση), το οποίο είναι το σοβαρότερο λάθος στη συνέλευση και έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της χρήσης (σημεία κλειδί και ποιοτικές απαιτήσεις σε κάθε διαδικασία της παραγωγής λουριών). ② προσοχή πρέπει να δοθεί στη λανθασμένη και ελλείπουσα συνέλευση στη διαδικασία συνελεύσεων λουριών. Εάν η λανθασμένη και ελλείπουσα συνέλευση δεν μπορεί να βρεθεί έγκαιρη, θα προκαλέσει έναν μεγάλο αριθμό εργασίας επισκευής και το δευτεροβάθμιο τραυματισμό του λουριού. Υπάρχουν λίγοι συνδετήρες στο λουρί καλωδίωσης, το οποίο το καθιστά αδύνατο να συγκεντρώσει κατά το φόρτωση. Η λανθασμένη θέση του συνδετήρα λουριών, με συνέπεια ανίκανο να φορτώσει. ③ το λουρί δεν τυλίγεται ή τυλίγεται στενά, με συνέπεια τα χαλαρά καλώδια και τα ελλείποντα καλώδια. Στη διαδικασία συνελεύσεων ολόκληρου του λουριού οχημάτων, το λουρί είναι γρατσουνισμένο, και το ενιαίο καλώδιο είναι πάρα πολύ μεγάλο, το οποίο οδηγεί τελικά στη ζημία του λουριού. ④ εάν το λουρί έχει μια διακλάδωση, η κατεύθυνση του λουριού πρέπει να λειαθεί, και έπειτα είναι συνδεδεμένη ή πληγή. Διαφορετικά, στο στάδιο της φόρτωσης, είναι εύκολο να αναγκαστεί το λουρί καλωδίωσης για να στριφτεί, ή το μέγεθος δεν είναι αρκετό, η δύναμη στην πόρπη ή το σταθερό σημείο είναι πάρα πολύ μεγάλη, με συνέπεια τη ζημία του σταθερού σημείου, ο τελικός ανώμαλος θόρυβος, ή το γδάρσιμο του λουριού καλωδίωσης. ⑤ η ουρά του διατηρημένου μέρους πρέπει να είναι 5 ~ 15mm μετά από να κόψει τη δεσμευτική ζώνη, και δεν πρέπει να υπάρξει καμία αιχμηρή γωνία ⑥ αφότου συγκεντρώνεται το λουρί καλωδίωσης, θα κρεμαστεί στο ράφι καλωδίων. Το ράφι καλωδίων θα γίνει εύλογα. Το λουρί καλωδίων δεν θα συρθεί στο έδαφος, αναγκάζοντας τη θήκη ή το τερματικό για να γρατσουνιστεί ή να ποδοπατηθεί, προκαλώντας τη ζημία.

 

Τελική επιθεώρηση

Αφότου συγκεντρώνεται το λουρί καλωδίωσης, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η δύναμη στην επιθεώρηση επιθεώρησης και διάστασης εμφάνισης. Καταρχάς, η δύναμη στην επιθεώρηση είναι να συνδεθούν και να συνδεθούν οι θήκες και οι συνδετήρες του λουριού καλωδίωσης με τον εξοπλισμό ανίχνευσης. Αφότου είναι σε ισχύ η σύνδεση, ο εξοπλισμός θα εισαγάγει αυτόματα κάθε γραμμή για την κρίση. Υπάρχουν προ διαδικασίες ανίχνευσης εισαγωγής για κάθε τύπο καλωδίωσης του λουριού στον εξοπλισμό. Εξάλλου τα καλώδια είναι κατάλληλα, ο εξοπλισμός θα επιδείξει 0k. Εάν υπάρχει ένα ελάττωμα σε μια ορισμένη γραμμή κλάδων, η επίδειξη εξοπλισμού θα επιδείξει στα διαφορετικά χρώματα, και οι επιθεωρητές θα ελέγξουν και επισκευή σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις εξοπλισμού, και θα πραγματοποιήσουν έπειτα τη δοκιμή πάλι. Μέχρι όλους ήταν κατάλληλος. Μην τραβήξτε το λουρί για να αποφύγετε άγρια τη ζημία. Τα αναρμόδια προϊόντα θα μαρκαριστούν με το κώλυμα και θα τεθούν στο ειδικό αναρμόδιο κιβώτιο προϊόντων ή το οριζόμενο ρυμουλκό στον οριζόμενο επισκευαστή για την επισκευή. Η δύναμη στην επιθεώρηση πρέπει να είναι επιθεώρηση 100%. Αφετέρου, η εμφάνιση και η επιθεώρηση μεγέθους. Η επιθεώρηση διάστασης εμφάνισης τοποθετείται μετά από τη δύναμη στην επιθεώρηση, κυρίως επειδή ο τελικός συνδετήρας στη δύναμη στον εξοπλισμό επιθεώρησης μερικών επιχειρήσεων είναι χαλασμένος, οι οποίες μπορούν να αναγκάσουν την καρφίτσα στο λουρί για να βλαφθούν, να διαστραφούν, να πεφθούν μακριά και να σπαστούν. Η επιθεώρηση εμφάνισης θα αρχίσει από το τέλος της γραμμής, και θα διευθυνθεί ένα προς ένα κατά μήκος μιας κατεύθυνσης για να αποφύγει την παράλειψη. Ελέγξτε εάν οι καρφίτσες σε κάθε θήκη είναι λοξές ή ανώμαλες, εάν το χονδροειδές και στενό τύλιγμα του νήματος είναι κατάλληλο, εάν το αδιάβροχο μπουλόνι πέφτει μακριά, εάν συγκεντρώνεται σε ισχύ, και εάν η πόρπη είναι χαλαρή. Μιά φορά βρήκε αναρμόδιος, είναι απαραίτητο να ονομαστεί η αναρμόδια θέση, να γραφτεί ο αναρμόδιος τρόπος, και να τοποθετηθεί στην αναρμόδια περιοχή προϊόντων για την επανάληψη. Τέλος, η επιθεώρηση διάστασης είναι κυρίως να τοποθετηθεί το λουρί στο εργαλείο επιθεώρησης, να τοποθετήσει το λουρί, να ελέγξει εάν η θέση κάθε συνδετήρα είναι μέσα στη διευκρινισμένη σειρά, εάν το μήκος λουριών καλύπτει τις απαιτήσεις, και εάν το μήκος κάθε κλάδου καλύπτει τις απαιτήσεις. Αφότου είναι κατάλληλη η επιθεώρηση, η κατάλληλη ετικέτα θα κολληθεί και η συσκευασία και η αποθήκευση θα πραγματοποιηθούν

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας